CHEESE KEK PALING MUDAH TANPA BAKAR

13 Aug

Bahan-bahan:

1 (8 oz.) peket cheese cream (suhu bilik)
1 tin susu teapot/ F&N
1 / 3 cawan jus lemon
1 / 2 cawan sour cream
1 paket serbuk biskut Graham yang telah dihancurkan

Cara membuatnya:

Serbuk biskut Graham disejukan selama 20 minit dan masukan kedalam acuan sebagai pie crust (menjadi acuan). Dalam mangkuk
saiz sederhana pukul cheese cream sehingga kembang. Tambah susu pekat, campurkan jus lemon dan sour cream sehingga
rata. kemudian masukkan ke dalam pie crust. Sejukan 2 jam dan menghias dengan buah-buahan topping kegemaran anda. Boleh ditutup dan dibekukan (minimum selama lebih kurang 45 minit).

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: